Нови данни за убития психолог. Братовчедка направи разкрития

Никой не реагирал на сигналите срещу агресивния полицай

Нови данни за убития психолог. Братовчедка направи разкрития | StandartNews.com

Нови данни да отношенията между убития известен психолог Иван Владимиров – Нав и бившия полицай, който го застреля в главата, изнесе братовчедката на Нав.

ВИЖ ОЩЕ: След разстрела на известен психолог! Протест пред МВР

Разбрах от майка му, която е моя леля. В 8:30 сутринта в четвъртък ми се обади и ми сподели, заяви в Нова телевизия Нина Томова.

В сряда вечерта психологът бе застрелян от упор в главата от съседа си, който от години го заплашвал, а Нав многократно е подавал сигнали и дори се е оплаквал в телевизионни студия, казвайки, че ако някой го убие, ще е именно този човек.

"Имам чувството, че откакто са се нанесли, имат проблеми с този комшия. Казваха, че нямат право да говорят и да се смеят. Пускали са жалби и двамата и са опитвали да решат конфликта", спомня си Нина Томова.

"Не знам какво е провокирало убиеца. Иван беше 10 дни в чужбина. В нощта на убийството е бил на театър, а леля ми не е била от дни тук също. Този човек просто сам е търсил конфликт", категорична е тя.

"Братовчед ми се бореше срещу тази агресия. Отвращаваше го липсата на такт, искаше да се сприятелява и да говори с хората за проблемите. Той беше висок и едър, но никога не е искал с бой да решава проблемите си, а винаги с усмивка, такт и с говор", категорична бе Томова.

"Може би това му е била грешката – да вярва, че в основата на човешката същност е доброто. Казваше, че ако някой го убие, ще е именно бившият полицай. Но предполагам, че дори той не е вярвал, че точно това ще се случи", призна тя.

"Та те от 30 години се познават с този човек. Ако е очаквал агресия, е щял да се залости", категорична е Томова.

Братовчедката признава, че не е виждала бившия полицай, задържан за убийството на психолога.

„Че полицаят има пистолет знам от братовчед ми. Техен комшия, който живее срещу полицая, е бил ритан от убиеца. Той вече е мъртъв, беше възрастен“, разказва тя.

„Няма кой да ти гарантира сигурност, без значение, че живееш според нормите на обществото и на морала“, смята Томова.

„Братовчед ми категорично не се страхуваше. Доколкото знам и други съседи са пускали сигнали, както виждате и те са останали без отговор. Не искам да вярвам, че смъртта на Иван е била напразна. Той ще бъде запомнен като позитивен човек с невероятно чувство за хумор, който се е опитвал да се бори с лошото с добро", смята Томова.

"Майката на Румен Тонев е събирала боклуци и вехтории отвън. Беше задръстила апартамента дори неговия. Беше много неприятно, мръсно. Лятото миришеше много силно от тези боклуци, които бяха складирали в и пред апартамента. Съседи бяха направили забележка на майката и синът бе реагирал много агресивно", спомни си още тя.

Братовчедката на Иван призова държавата да защитава хората си и когато някой моли за помощ, да има кой да помогне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай