Нинова с хотел за десетки милиони евро на Халкидики

Соцлидерката го купила през брата на шефа на БСП - Красно село

Нинова с хотел за десетки милиони евро на Халкидики | StandartNews.com

Корнелия Нинова е горда собственичка на луксозен хотел за десетки милиони евро в Гърция, показва разследване на „Телеграф медиа“, публикувано в Монитор.

Соцлидерката, която твърди , че „демокрацията й отнела много“, всъщност е успяла да увеличи състоянието си драстично в последните няколко години. Според информацията, с която „Телеграф медиа“ разполага, шефката на комунистическата БСП е успяла да придобие турбо луксозния хотел „Мираджио Термал Спа Ризорт“ на Халкидики.

За да се прикрие обаче кой е реалният собственик на имота, както и още по-скандалното обстоятелство – че е купен с пари на данъкоплатците през кредит, отпуснат от държавната Българска банка за развитие (ББР), хотелът е вписан на фирмата на подставено лице на Нинова. Това е братът на шефа на една от столичните организации на партията-майка. Става въпрос за Санко Пешев, който е брат на председателя на БСП – Красно село Иван Пешев. Санко Пешев е управител на фирмата, получила кредита – „Интернешънъл Инвестмънтс“ ЕАД.

Според неофициална информация в хотела разпуска цялата кохорта на червената номенклатура у нас. Сред гостите са президентът Румен Радев, жена му Десислава, както и бившата й половинка – соцдепутата Георги Свиленски. Последният пък е в доста близки отношения както с Корнелия Нинова (на която редовно се изживява като обществен защитник както в парламента, така и по ТВ студиа), така и с брата на Санко Пешев – Иван.

Още по-скандалното е, че в марината на луксозния хотел е акостирала една от любимите лъскави играчки на укриващия се в Дубай Васил Божков. Става въпрос за луксозна яхта на стойност €3 млн., която олигархът наричал на галено „Черната перла“, а себе си - „пират“.

Информацията, с която „Телеграф медиа“ разполага показва, че на яхтата на Черепа чести гости са били именно червени апаратчици и депутати, с които той е обсъждал и промените в Закона за хазарта, благодарение на които успя да ужили хазната със 700 млн. лв. Нормативните промени за това бяха внесени от бившият вече соцдепутат Георги Кадиев.

Скандалното разкритие на „Телеграф медиа“ за хотела на Нинова и заемът, с който той е купен от ББР, поставя на мастата и редица други въпроси – как се харчат държавни пари и кой урежда червената номенклатура с кредити от ББР. Само преди няколко месеца в борда на банката бе набутан един от най-видните кадри на Прокопиев – Филип Панайотов. Тогава пропагандната машина на разградския бос се опита пришие протежето на шефа им на депутата Делян Пеевски. Причината за това публично отричане бе елементарна – през Панайотов кръгът „Капитал“ протегна ръка към 700 млн. лева, които бяха заделени от държавата, за да помогне през банката на гражданите и фирмите, ударени от кризата.

Самият Прокопиев пък е целият изтъкат от червени нишки, тъй като цялото му семейство е от тайните служби. Той си прилича със социлидерката Корнелия Нинова и по друго – участието в скандалната приватизация на Иван Костов. По времето на управлението на кабинета на Командира Прокопиев слага ръка на „Каолин“ и „Дамяница“, а председателят на БСП Корнелия Нинова си взима  „Техноимпекс“, което има активи от близо 3 милиона лева, по медийни публикации, срещу скромната сума от 70 000$, като в договора е записано, че 90% от сумата може да се плати чрез компенсаторни записи, припомня още Монитор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай