Невроложка правела от здрави затворници болни

Невроложка правела от здрави затворници болни | StandartNews.com

София. Надзирател от ареста на Централния софийски затвор и лекарка от болницата му са арестувани, съобщиха от правосъдното министерство.

При спецакция белезниците щракнали около китките на Огнян Николов и д-р Александра Угринска. Разследващите установили, че здрави затворници са се уреждали чрез Николов и Угринска да лежат в затворническата клиника, където режимът е значително по-лек. Николов е отстранен от работа, а трудовият договор на д-р Угринска е прекратен.

Разследването по случая продължава. Точно преди година показанията пред съда на д-р Угринска изпратиха на санаториум подсъдимия по делото "Октопод" Алексей Петров. Софийският градски съд тогава отказа да измени мярката му за неотклонение и го остави в ареста. Влошаващото се здраве на подсъдимия обаче наложи той отново да бъде върнат в специализираната болница за рехабилитация в "Овча купел". Според д-р Угринска здравословното състояние на Петров се влошавало заради липсата на движение и лошите битови условия в килията, както и от неудобното легло в затвора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай