Назрява скандал с туристическите ваучери

На път са да скарат коалиционните партньори

Назрява скандал с туристическите ваучери | StandartNews.com

Депутатите на ГЕРБ от Комисията по правни въпроси не са подкрепили предложението на "Обединени патриоти" за предоставяне на туристически заучери за всички хора, борещи на първа линия срещу разпространението на COVID-19.

"Шокираща за мен е променената позиция на ГЕРБ по отношение на ваучерите. Те изцяло са отхвърлили нашето предложение, въпреки че беше съгласувано на политически съвет с Бойко Борисов и на коалиционен съвет в парламента. Сега се предлага един текст от ГЕРБ, който обслужва само държавните служители, които да отидат в държавни бази. Те и сега имат това право.

Медицинските работници да отидат в базите за почивка на Министерство на здравеопазването. Тези от вътрешното министерство - в базите на МВР. Този закон е безсмислен, абсурден, те и сега имат това право", коментира пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той подчерта, че ще продължи да търси позицията на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по темата, който днес не му е отговорил на телефонното обаждане.

"Как може да се договаряме, аз излизам след заседанието на политическия съвет и обявявам, че ще има ваучери, а цялото това нещо се трансформира и изопачава в един вариант, който не работи", попита още Валери Симеонов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай