Най-чаканата новина! Пътуваме с час по-малко до Банско и Гърция

Очаква се важна промяна

Най-чаканата новина! Пътуваме с час по-малко до Банско и Гърция | StandartNews.com

Рекордьорът по дължина сред нашите тунели  - „Железница“, по магистрала „Струма“, ще бъде отворен за движение на 19 февруари, съобщава "Телеграф", позовавайки се на запознати източници. 

До откриването се стига, след като тунелът стоя две години готов, но затворен заради свлачище в близък участък. В момента по укрепването на свлачището текат само довършителни работи, които ще продължат и след откриването на трасето.

По оценка на експерти те не представляват опасност за пътуващите и движението може да се пусне. Датата 19 февруари не е официално потвърдена и е възможно пускането да се отложи за ден по-късно. Отсечката от Благоевград до Симитли, която включва и най-дългия тунел "Железница" /2 км/ се строи от 2019 г., като по-голямата част от нея, включително и тунелът, са готови. 

 

Заради некачествени геологически проучвания обаче се оказа, че няколко свлачища в района преди и след тунела не бяха „забелязани“.

По тази причина се наложи укрепването им, което забави пускането на отсечката с близо две години. Укрепителните работи по свлачището от северната страна включват и изграждането на двулентов тунел, през който да мине платното в посока Гърция и който да защити трасето от евентуално ново активиране на свлачището. Този минитунел е на 99% готов.

Откриването на участъка от Благоевград до Симитли се очаква да приближи пистите на Банско и плажовете на Бяло море с близо час до София.

 

Най-осезаем ще бъде ефектът за пътуващите в посока столицата. За тях километричните колони, които се образуваха в края на всеки летен уикенд или сбор от празнични дни, остават в миналото, а по целия път Банско - София вече няма да има нито една тапа.

Облекчение ще има и за идващите от Гърция. В посока и Банско, и Гърция обаче тапата се очаква просто да се премести от Благоевград към Симитли, където магистралата свършва. Окончателното премахване на препятствията по пътя ще се случи едва след построяването и на последния оставащ участък от магистралата - този през Кресненското дефиле.

Утвърдени срокове за това обаче още няма.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи
Стефан
преди 2 месеца

Как пресметнахте тоя един час по кратък път до Банско и Гърция след пускането на десетина километрова отсечка

Откажи
Михаил
преди 2 месеца

А кога най-накрая ще се пътува за по-малко от 6 часа между Пловдив и Варна с БДЖ? В белите държави за толкова време прекосяват половин континент. Какво ме топли Гърция или Банско, като всичко останало е пълна каша, въпреки неадекватно високите данъци, такси и простотии. Плащаш за годишна винетка сума колкото за чисто нови гуми, а на 6 месеца ремонтираш окачване и куп други неща, защото всичко се строи некачествено, за да може Сульо и Пульо да прибират пари. Тунели сме тръгнали да правим все едно сме гноми, а от Варна до София магистрала няма. Иначе има магистрала София-Перник. Селото на баба ми е по-далеч от града, отколкото Перник е от София, що да не вземем да направим и там магистрала. Аутобан Добрич-Паскалево. Идеално приляга на тая неадекватна държава. Айде хубав ви ремонт. Човек ще вземе да си помисли, че мафията в България се държи от автосервизите.

Откажи
Боко и шиши
преди 2 месеца

Що не са там да режат ленти???ЕВРОФАШИСТКИ НЕНОРМАЛНИЦИ ПУКНЕТЕ БЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ!!! ВЪН ОТ НАТО И ЕСЕС ВЕДНАГА И НЕ НА ЕВРОТО!!!! НЕОФАШИСКА ГРУПИРОВКА ЕС И САЩ!!! ДА ГОРИТЕ В АДА ЦЕНТАДЖИИ ЛЪЖЛИВИ!!

Откажи
Пенчо
преди 2 месеца

А ти бе, руски боклук, що щеш тук? Заминавай за Сибир, остави Еврото за нас, а ти се зареждай с рубли!

Откажи
Ваня
преди 2 месеца

И какво ще стане с тоя тунел.Елате да видите в петък и неделя какво задръстване става на Симитли.Господа управляващи тунела не решава задръстването,. тия които идват от Банско и Кресненското дефиле.Докога ще продължи това Хората с часове се редят на километрично опашки.Докога........

Откажи