Петък,

Наши рейнджъри под карантина

От: СТАНДАРТ -
Наши рейнджъри под карантина
A
A
A

Наши рейнджъри са под карантина в Рибарица. Предприети са мерки за опазване на здравето на военнослужещите от 40-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, които ще се включат в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“, съобщиха от военното ведомство

С цел недопускане на потенциално разпространение на коронавирус от днес, 17 март, военнослужещите от контингента ще бъдат поставени под карантина във военно-почивната база в с. Рибарица, каза още от екипа на Красимир Каракачанов. Окомплектоването на контингента, включително и с личен багаж, ще се осъществява при строго спазване на противоепидемичните мерки в страната. Придвижването на военнослужещите от 40-ия контингент до военно-почивната база в с. Рибарица ще се извърши със служебен транспорт на Въоръжените сили след дезинфекция.

Осигурен е медицински екип за наблюдение на контингента през целия период на карантината. Преди заминаването на военнослужещите за Афганистан в края на месеца те ще преминат през скрининг преглед и сертифициране на здравословното им състояние.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички