Наши рейнджъри под карантина

Осигурен е медицински екип за наблюдение на контингента

Наши рейнджъри под карантина | StandartNews.com

Наши рейнджъри са под карантина в Рибарица. Предприети са мерки за опазване на здравето на военнослужещите от 40-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, които ще се включат в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“, съобщиха от военното ведомство

С цел недопускане на потенциално разпространение на коронавирус от днес, 17 март, военнослужещите от контингента ще бъдат поставени под карантина във военно-почивната база в с. Рибарица, каза още от екипа на Красимир Каракачанов. Окомплектоването на контингента, включително и с личен багаж, ще се осъществява при строго спазване на противоепидемичните мерки в страната. Придвижването на военнослужещите от 40-ия контингент до военно-почивната база в с. Рибарица ще се извърши със служебен транспорт на Въоръжените сили след дезинфекция.

Осигурен е медицински екип за наблюдение на контингента през целия период на карантината. Преди заминаването на военнослужещите за Афганистан в края на месеца те ще преминат през скрининг преглед и сертифициране на здравословното им състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай