Наш Зорба провокира в Гърция

Софийската опера и балет за първи път гостуват на престижния фестивал "Филипи Тасос" в Кавала

Наш Зорба провокира в Гърция | StandartNews.com

Кавала. За първи път Софийската опера и балет ще гостува на престижния фестивал "Филипи Тасос" в Гърция. Меломаните се събират на 30 и 31 август. Артистите са поканени от кмета на Кавала Костас Симицис за участие във форума с 56-годишна история.

Под нощното небе на сцената в историческата местност Филипи солистите, балетът, оркестърът и хорът на първия ни оперен театър ще представят две от най-вълнуващите си постановки, които имат особено въздействие на открито - "Дон Карлос" от Верди с режисьор акад. Пламен Карталов и балетът "Зорба гъркът" от Микис Теодоракис с хореограф Лорка Масине. Съседите са особено чувствителни към интерпретациите на Зорба - тяхна национална гордост. Но бг версията е получила дотук толкова много овации, че звездите никак не се притесняват. В спектаклите участват Радостина Николаева, Светозар Рангелов, Свилен Николов, Даниел Дамянов, балетните артисти Росен Канев, Никола Хаджитанев, Людмила Илиева, Кирил Иванов, Сара-Нора Кръстева.

Местността Филипи е на 16 км от прекрасния морски град Кавала. Билети могат да се купят на място в Античния театър "Филипи", в туристическия център на централния площад, в Тасос от Лименас, старата част на пристанището, в Драма от книжарница "Сонето", в Ксанти от книжарница "Михалис Спанидис". Интересът към гастрола е огромен, вече се хвалят от трупата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай