Насъскваме паяк срещу съседа на тел. 112

Насъскваме паяк срещу съседа на тел. 112  | StandartNews.com

София. Ако съседът е паркирал неправилно или изхвърля боклуци на улицата, ще се жалваме от него на телефон 112. Така столичаните в повече, оставили колата си в градинка, ще бъдат глобявани по бързата процедура.

Договорихме се с МВР да имаме пост на телефон 112 за сигнали, касаещи общината. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова вчера. Информацията, подадена на единния спешен номер, ще бъде предавана към оперативния дежурен център за вземана на адекватни мерки. Кметът припомни, че за нередности можем да се обаждаме и на горещия телефон на инспектората 987 5555.

Постът на кметството на 112 ще заработи още тази седмица, казаха от общинския център за видеонаблюдение, който кметът посети в понеделник. В центъра експерти следят камерите, поставени в 9 парка, 5 подлеза и 201 сгради на учебни и социални заведения в столицата. Предадени са 127 комплекта дискове на СДВР с видео за различни случаи на нарушения от началото на годината, уточни Фандъкова. Чрез "общинските очи" полицаите са заловили крадец на колело от столично школо, ученик, който чупи стъкла, обирджия на улуци от детска градина.

Кметът изтъкна, че камери ще се поставят при всички ремонтирани обекти в града. Освен в Борисовата градина и в подлезите на Ботевградско шосе видеонаблюдение ще има на Централните софийски гробища и "Малашевци". В гробищата обаче камерите ще са локални и няма да се следят от центъра за видеонаблюдение.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай