Народът пътува. Ето къде да се внимава!

Информация и за основните магистрали в страната

Народът пътува. Ето къде да се внимава! | StandartNews.com

Тече пикът на натоварването на пътищата в страната, свързано в великденските празници.

И във втория от серията почивни дни за Великден има интензивно движение по магистралите и към контролно-пропускателни пунктове. На АМ „Тракия“ има два проблемни участъка – места, на които се извършват ремонтни дейности – на км 20 и на км 346. На АМ „Хемус“ ремонти има на км 33 и км 338, съобщават от bTV.

В тези участъци вчера се стигна до тапи и километрични опашки от чакащи автомобили.

:Магистрала "Марица"

Стеснение на движението има и по АМ "Марица". Поради влошено състояние на пътната настилка трафикът от км 27 до км 29 в посока ГКПП "Капитан Андреево" и от км 29 до км 31 в посока София се извършва само по изпреварващата пътна лента. Въведено е поетапно ограничение на скоростта до 70 км/ч. Срок до 18.00 часа на 30 април, допълват от БНТ.

От км 108 до км 109 в района на с. Капитан Андреево е въведено ограничение на скоростта от 60 км/ч на 40 км/ч поради изграждане на пътна връзка към крайпътен обект.

Магистрала "Струма"

Ограничение от 50 км/ч е въведено на АМ "Струма" в участъка Перник - Студена в посока ГКПП "Кулата".

В четвъртък следобед бе пусната за движение 7,5-километрова отсечка от пътя Мездра – Ботевград. Новоизграденото трасе обхожда село Новачене. Преди обяд пък беше пуснато движението по новата 6,5-километрова отсечка на АМ "Европа", която, свързва Драгоман с ГКПП "Калотина".

Контролът на пътя остава засилен – патрули и камери има на много места по магистралите и главните пътища.

Интензивно е движението на ГКПП „Русе” и ГКПП „Кардам” на границата с Румъния за товарни автомобили. Нормален е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове с Гърция, Сърбия, Турция и Република Северна Македония, съобщиха от Граничната полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай