Народът пощуря. Щурмува моловете

Опашки от коли пред големите магазира

Народът пощуря. Щурмува моловете | StandartNews.com

ФОТО: БТА

Народът пощуря. Щурмува моловете за пазар като за последно. Опашки от коли се извиха пред големите търговски центрове в София ден преди да бъдат затворени, съобщи агенция „Монитор”.

От понеделник влиза в сила локдаун в цялата страна.

Бойко Кичуков

ФОТО: "Монитор"

Всички магазини с търговска площ над 300 квадратни метра се затварят. Това не се отнася за супермаркетите и хипермаркетите, които предлагат хранителни стоки. Преустановяват се посещенията в заведенията за хранене. Те ще могат да предлагат единствено доставки по домовете. В хотелите храненето също ще става по стаите. Всички ученици и студенти преминават на онлайн обучение. Затварят  детските градини и яслите.

Бойко Кичуков

ФОТО: "Монитор"

Локдаунът накара мераклиите за шопинг да напълнят моловете, като дни преди затварянето редица търговци пуснаха свои реклами в интернет, че ще предлагат стоките си с отстъпка между 10-30%. Намаления има в магазините за дрехи, бельо, книги, обувки и дори на бижутата. Седмицата преди повторното затваряне пък още по-големи отстъпки можеха да се намерят във физическите магазини и търговските центрове.

БТА

ФОТО: БТА

Там намаленията варираха между 30-50%, а на места стигаха и 70%. Други бяха подходили по по-различен начин и предлагаха само определени артикули на по-ниски цени – например само якета, само дънки, само пуловери от останалите зимни колекции и пр. Всъщност голяма част от отстъпките далеч не са нови, а си стоят от отварянето насам, за да може да се компенсират месеците, в които търговските обекти бяха затворени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай