Сряда,

Наплив към армията

От: Редактор -
Наплив към армията
A
A
A

"Интересът към кампанията "Бъди войник" е много голям. Тя дава възможност на хората да се срещнат с военнослужещите и да видят, че нашата армия продължава да е силна, добре въоръжена и дава сигурност и гаранции на българското население. 

Радвам се, че много млади хора се интересуват от възможността да се реализират в редовете на Българската армия".

Това заяви капитан I ранг Камен Кукуров, началник на Щаба на Военноморските сили (ВМС) по време на откриването на информационната кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник" в град Велики Преслав.

Началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков припомни, че в момента тече конкурс за 160 вoйнишки длъжнocти във вoeнни фoрмирoвaния oт Cухoпътнитe вoйcки.

Кaндидaтитe зa учacтиe трябвa дa пoдaдaт дo 3 нoeмври 2020 г. личнo пиcмeнo зaявлeниe дo кoмaндиритe нa вoeннитe фoрмирoвaния чрeз cтруктуритe нa Цeнтрaлнoтo вoeннo oкръжиe в cтрaнaтa.

Мобилизацията на 7-и пехотен Преславски полк за участие в Сръбско-българската война беше пресъздадена с историческа възстановка от членове на регионалните клубове на НД "Традиция" в Шумен, Търговище, Добрич, Велико Търново, Велики Преслав. В нея се включи и дамски клуб "Български водици".

Проявите във Велики Преслав завършиха с концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. В представлението се включиха деца от региона, изпълнители на народни песни и танцова формация "The Crew" за модерни танци.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички