Намериха и втория удавник от Силистар

Вчера мъж загуби живота си на плажа, а друг бе изчезнал в морето

Намериха и втория удавник от Силистар | StandartNews.com

Тялото на втория мъж, изчезнал в бурното море край Силистар вчера, изплува, съобщава Флагман.БГ, позовавайки се на очевидци. Трупът е открит на брега, изхвърлен от вълните, близо до мястото, където бе изчезнал мъжът.

Вчера на един от най-опасните плажове по Южното Черноморие – Силистар, където постоянно има подводни течения, мъртво вълнение и стръмен бряг, мъж загуби живота си, а друг бе в неизвестност след като по обед се разиграла страшна драма. В рамките на минути морето завлече две деца и мъж, а други две жени също са започнали да се давят.

Спасени са децата и двете жени, но съпругът на едната, който скочил в бурното море, за да спасява любимата си, се удави. Днес бе открито и тялото на мъжа, който бе завлечен от вълните по обяд заедно с двете спасени деца.

Плажът в района е опасен не само заради водните течения, но и заради липсата на спасители. Неприятна случайност обаче също изигра роля в жестоката трагедия – оказа се, че концесионерът на плажа „ММ – Груп Силистар“ ООД е получил договора си от държавата едва вчера и то малко след инцидента.

От Министерството на туризма обаче обясниха, че „...изцяло в отговорност на концесионера е осигуряването на водноспасителната дейност. В тази връзка при констатиране на нарушения ще предприемем съответните действия“.

Концесионерът пък твърди, че не е имал черно на бяло, документ, че е стопанин на плажа. „Той се води безстопанствен и към момента, защото на нас не ни е предаден протокол“, каза още вчера той и обясни, че докато не получи лично плажа от министерството, не знае кога ще бъдат осигурени спасители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай