Нахални "гъбари" протестират в Дупница

Ние не караме към Рилските езера, отидохме за гъби, твърдят нарушители с джипове

Нахални "гъбари" протестират в Дупница | StandartNews.com

Водачи на джипове, които незаконно карат туристи към Седемте рилски езера, се събраха днес пред МВР-Дупница. Те изразиха подкрепа към един от техните колеги, за който бе съобщено, че е опитал да прегази полицай.

Шофьорите твърдят, че не са превозвали туристи, а са били за гъби в планината. Свидетели обясниха, че бял джип без някакви отличителни знаци е тръгнал към шофьорите. Хората отричат да  е имало опит за прегазване на крака на полицай. Шофьорът иначе е задържан за 24 часа.

„Това са неправомерни работи, които казват. Ние бяхме в гората за гъби“, каза един от свидетелите.

„Ние не караме към Рилските езера, отидохме за гъби. Ние полиция не сме видяли, некакъв бел джип без никакви отличителни знаци“, настоя друг шофьор.

Пред РПУ-Дупница беше и братът на задържаният водач.

Превозвачите казват, че ще са пред управлението, докато колегата им не бъде освободен. По тяхната версия  той е бил подгонен от бял джип с благоевградска регистрация и без никакви отличителни знаци,  уплашил се и тръгнал надолу с джипа, казаха свидетели.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка каза, че в събота на Паничище е имало инцидент, при който е задържан 32-годишен мъж. Той не се е подчинил на полицейско разпореждане и е направил опит да прегази полицай. По случая е образувано досъдебно производство.

От 13 август движението на джипове в района на Седемте рилски езера и в района на лифта е забранено по нареждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Ето и становището на прокуратурата в Дупница, което бе разпространено преди малко:

Днес, 30.08.2020 г., Районна прокуратура – Дупница привлече в качеството на обвиняем И.В.Л. (на 32 години) за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано затова, че на 29.08.2020 г. в района на к.к. „Паничище“, при управление на МПС е осуетил проверка от страна на орган на властта – служител на ОДМВР гр. Кюстендил, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, съпроводено със съпротива, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Понастоящем, с постановление на наблюдаващ прокурор, обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа. Налице е висока обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай