Четвъртък,

Наказват школски директори за сменена диктовка

От: редактори -
276
Наказват школски директори за сменена диктовка
A
A
A

Директори на училища и квестори ще носят дисциплинарна отговорност за подменени диктовки на Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература за IV клас, съобщават от Министерството на образованието и науката. Малките матури се проведоха на 27 май т.г,

В шест училища в страната на учениците не е пуснат изпратеният от МОН аудиофайл, а са диктувани съвсем други текстове.

Министерството на образованието и науката няма как да наложи санкции на директорите, тъй като не е работодател. Директорите се санкционират от регионалните управления, а учителите – от директорите, коментира Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на училищното и предучилищното съдържание“ към МОН, по повод случаите с подменените диктовки на Националното външно оценяване за IV клас.

„Диктовката стигна до училищата чрез аудиофайл, като трябваше да се пусне във всяка една от залите на четвъртокласниците.

Само от 90 учениците от над 57 хиляди са работили с подменени диктовки, но е важно тази практика да се прекъсне. В някои случаи пък очевидно ставаше въпрос за препис на текст. Тепърва ще проверяваме всички случаи“, каза Костадинова пред bTV.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички