Наказват школски директори за сменена диктовка

Пуснали друт аудиофайл на малките матури

Наказват школски директори за сменена диктовка | StandartNews.com

Директори на училища и квестори ще носят дисциплинарна отговорност за подменени диктовки на Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература за IV клас, съобщават от Министерството на образованието и науката. Малките матури се проведоха на 27 май т.г,

В шест училища в страната на учениците не е пуснат изпратеният от МОН аудиофайл, а са диктувани съвсем други текстове.

Министерството на образованието и науката няма как да наложи санкции на директорите, тъй като не е работодател. Директорите се санкционират от регионалните управления, а учителите – от директорите, коментира Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на училищното и предучилищното съдържание“ към МОН, по повод случаите с подменените диктовки на Националното външно оценяване за IV клас.

„Диктовката стигна до училищата чрез аудиофайл, като трябваше да се пусне във всяка една от залите на четвъртокласниците.

Само от 90 учениците от над 57 хиляди са работили с подменени диктовки, но е важно тази практика да се прекъсне. В някои случаи пък очевидно ставаше въпрос за препис на текст. Тепърва ще проверяваме всички случаи“, каза Костадинова пред bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай