Мярка срещу инфлацията! 50 лв. на всяко дете

Ще се вдигне ли минималната работна заплата? Гьоков се произнесе

Мярка срещу инфлацията! 50 лв. на всяко дете | StandartNews.com

50 лв. еднократно на всяко дете в България ще даде кабинетът. Това е една от противоинфлационните мерки, които ще бъдат обявени до две седмици. Новината съобщи социалният министър Георги Гьоков в интервю за бТВ.  

Ще бъдат увеличени и данъчните облекчения за семейства с деца, каза министърът. И увери, че всяко нещо от бюджета, което може да бъде дадено за хората, ще бъде направено.

760 лв. минимална работна заплата обеща Гьоков. Според социалният министър „минималната заплата трябва да се увеличава и при всички случаи да не остане на сегашните си нива от 710 лв. и затова имаме разбиране в коалиционен формат“.

„Министър на финансите не е против увеличаване на минималната работна заплата, само че смята, че ще бъде прецедент да се увеличават два пъти минималната работна заплата в една и съща година. Но продължаваме разговорите с него и аз мисля, че ще стигнем до някакво финално решение и при всички случаи минималната работна заплата ще бъде повече от 710 лв. след 1 юли“, разкри Гьоков.

По думите му няма съгласие в коалицията в момента за необлагаемия минимум и „като че ли ще го отложим за малко по-нататък“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай