МВР министърът: Пожарната е с най-високо доверие

Тези резултати са постигнати с тежък труд и преборване на много предизвикателства

МВР министърът: Пожарната е с най-високо доверие | StandartNews.com

Органите на пожарната безопасност, според множество проучвания, са с най-висок рейтинг и доверие в обществото, стана ясно от думите на вътрешния министър Христо Терзийски при отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари. На събитието присъстваха професионалното и политическото ръководство на МВР.

Министърът отбеляза, че тези резултати са постигнати с тежък труд и преборване на много предизвикателства. По думите му служителите на дирекцията реагират ежегодно на над 50 хил. сигнала, при които гражданите са имали нужда от помощ и подкрепа.

Директорът на ГДПБЗН Николай Николов коментира пред медиите, че днес и в следващите дни обстановката в страната ще остане изключително напрегната заради тежките метеорологични условия - високи температури, силен вятър и изсъхнала растителност.

Той отбеляза още, че приблизително 26 хил. пожара са били изгасени тази година, които са нанесли значителни материални щети. Спасени са били 358 души, чийто живот е бил непосредствено застрашен от стихията. Главен комисар Николов добави, че много от сградите на пожарната в страната са били ремонтирани, което е подпомогнало работата на служителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай