Московски катастрофира

Московски катастрофира | StandartNews.com

Ловеч. Tранспортният министър Ивайло Московски е катастрофирал на пътя София-Варна. Той е с изкълчена лява ръка. По-тежко са пострадали спътниците му. Със счупен крак е шефката на кабинета му Анджелина Тотева. Без травми са секретарката и шофьорът му.

Инцидентът е станал около 14 часа край ловешкото село Голец. Московски пътувал със служебен „Фолскваген Фаетон” на министерството към Плачковци. Челният сблъсък станал заради аварирал камион по посока София, чийто шофьор сложил необходимата сигнализация със светлоотразителен триъгълник. Зад товарната машина се подредили три леки коли, чакащи да се освободи насрещното платно и да заобиколят камиона. Един от шофьорите не издържал и изпреварил точно в момента, когато насреща се появил кортежът на министъра.

Московски е настанен в ловешката многопрофилна болница. Прегледът със скенер не е установил наранявания на вътрешните му органи, съобщиха от там.

Малко след инцидента на мястото пристигнаха министър Томислав Дончев, както и цялата областна дирекция на полицията в Ловеч, начело с комисар Георги Иванов.

От НСО уточниха, че Московски е пътувал с кола на Министерството на транспорта, а не с кола на НСО.

Министърът е трябвало да инспектира ремонт на жп гара и да открие изнесено работно място на пощенската станция в Габрово. По-късно министърът е било предвидено негово участие в кръгла маса „Традиция и предизвикателства” заедно с колегите му Томислав Дончев и Делян Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай