Министър Славов проговори пред посланика на САЩ! Какво се случи

Кой е основният акцент

Министър Славов проговори пред посланика на САЩ! Какво се случи | StandartNews.com

Министърът на правосъдието Атанас Славов се срещна с посланика на САЩ Кенет Мертен по негова инициатива, съобщиха от пресцентъра на правосъдното ведомство.

Основни акценти в разговора бяха въпросите за върховенството на правото, борбата с корупцията, бъдещите конституционни промени, законодателните инициативи във връзка с регулиране на лобизма и мерките срещу нарушаването на интелектуалната собственост във връзка с годишния доклад на Офиса на търговския представител на САЩ за 2022 г.

Атанас Славов подчерта, че мандатът на правителството и неговият личен като министър е строго обвързан с бъдещите промени в Конституцията, които касаят разделянето на Висшия съдебен съвет на два отделни съвета, ограничаване на правомощията на главния прокурор, въвеждането на пряка конституционна жалба и преформатиране на ролята на служебните правителства.

Той заяви, че в напреднала фаза е приемането на нов антикорупционен закон и подчерта значимостта на изграждането на реално работеща антикорупционна комисия. Министър Славов отново изрази амбицията си през есента да бъде представен за обществено обсъждане закон за лобизма, който да регулира процесите в тази област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай