Метеоролози алармират: Ще вали и трещи днес

Прогнозата за времето

Метеоролози алармират: Ще вали и трещи днес | StandartNews.com

В неделя ще е облачно, на много места ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са по количество в южни райони и там ще прегърми. Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен вятър от юг-югоизток, който след обяд ще отслабва, предупреждават от НИМХ.

Максималните температури ще са предимно между 11° и 16°, в София – около 11°. През нощта срещу понеделник в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е предимно умерен. С него температурите ще се понижават и на места там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1800 метра – от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, с валежи от дъжд, на отделни места по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай