Мария Бакалова стана посланик на българския туризъм

Министър Стела Балтова награди българската актриса

Мария Бакалова стана посланик на българския туризъм | StandartNews.com

Звездата ни в Холивуд Мария Бакалова стана посланик на дестинация България. Първата българска актриса с номинация за „Оскар“ получи почетен знак от Министерство на туризма.

Бакалова имаше специална среща със служебния министър на туризма доц. Стела Балтова, която поздрави звездата както за постигнатите успехи, така и за мотивацията, която дава на младите хора, дръзнали да поемат по стъпките й.

„Моят екип и аз бихме се радвали да приемете тази символична роля на посланик и да прегърнете като своя кауза популяризирането на многообразието на туристическа дестинация България“, заяви министър Балтова, поднасяйки почетния знак.

Мария Бакалова благодари от своя страна и сподели, че е развълнувана и приема с отговорност оказаната ѝ чест. Тя подчерта, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират.

„За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България. Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи“, заяви екранната дъщеря на Борат.

 

По думите ѝ природата и архитектурата ни са изключително красиви и тя ги преоткрива всеки път, когато с радост се завръща у дома. „Трябва да позволим на хората да почувстват България“, каза още Мария Бакалова. На срещата присъства и нейната майка – Румяна, която я придружи и до най-големия филмов фестивал – този в Кан, преди дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай