"Марица" в Топ 3 на медиите у нас

През февруари сайтът е трети в България по брой уникални потребители

"Марица" в Топ 3 на медиите у нас | StandartNews.com

Пловдив догонва София на информационния пазар. Регионалният лидер "Марица" влезе ударно в Топ 3 на националните медии, сочат последните данни на "Гемиус".

От началото на годината сайтът на „Марица“ бележи огромен ръст и през февруари вече е трети в България по брой уникални потребители. През януари анализаторите на аудиторията в интернет отреждат на marica.bg десето място в класацията на информационните сайтове и агенции. В първата седмица на февруари обаче лидерът на пазара в Южна България вече е в челната тройка на национално ниво, като изпреварва сайтовете на „24 часа“, Нова телевизия и Би Ти Ви.

Пикът на „Марица“ е 5 февруари, когато за един ден са регистрирани 375 000 уникални потребители, 507 000 посещения и 1  024 985 прочитания на различни статии. Тези резултати поставят marica.bg на второ място сред българските медии за деня и на пето сред всички български интернет платформи.

Сайтът на „Марица“ продължава да е сред най-бързо развиващите се у нас с устойчив ръст. За 1 година читателите на marica.bg са се увеличили с 55,2% от 791 000 на 1 227 727.

В последните месеци медията утвърждава позицията си на информационен лидер в Южна България и безспорен №1 в Пловдив по брой потребители, влияние и доверие сред читателите си. Изключително добре се приема новата визия на сайта marica.bg, която е удобна за четене от всички устройства.  „Марица“ е единствената медия, издавана извън столицата, която напълно равностойно мери сили с най-добрите български издания в интернет и на вестникарския пазар.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай