Лошо време през почивните дни, къде е нужен чадър

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 24°

Лошо време през почивните дни, къде е нужен чадър | StandartNews.com

През първата половина на съботния ден ще вали в Западна България, а в следобедните часове и в останалата част от страната ще има валежи, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 24°.

По морския бряг денят ще започне със слънце, но около и след обяд ще се появят облаци и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 27 до 30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Валежи от дъжд и в планините. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север, а максималните температури по най-високите върхове ще са около и под 10 градуса.

В неделя преди обяд в Източна България ще има слънчеви часове. По-късно и там ще превали, но по-интензивни и придружени от гръмотевици ще бъдат валежите в Западна и Централна България. В понеделник ще вали на по-малко места в страната, а през следващите дни ще е предимно слънчево и температурите отново ще се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай