Лошо! Какво става с опасен хляб по магазините

Откриха опасни и съмнителни частици в бял пшеничен хляб

Лошо! Какво става с опасен хляб по магазините | StandartNews.com

Сериозен проблем в търговските вериги, като започна светкавично решаването му.

Откриха опасни и съмнителни частици в бял пшеничен хляб. От Сдружение "За достъпна и качествена храна" съобщават, че продуктът в разфасовка от 700 гр. е на голям български хлебопроизводител.

След получен сигнал на платформата на сдружението - www.zdkh.bg, производителят е завишил входящия контрол на влаганите в продуктите му суровини и материали, както и контролът на качеството на готовата продукция.

Вътрешна проверка на фирмата-производител за причините, довели до проблема по цялата верига на производство, е установила наличие на подобни частици във влаганата в хляба сол.

Незабавно е прекратено влагането на цялата партида проблемна сол, уведомен е доставчикът и е поискано изтеглянето на количествата на хляба от търговските вериги.

Производителят увери, че във фирмата са интегрирани системи за безопасност на продукта, които изключват подобни инциденти. Производственият процес на хляба е напълно автоматизиран. Предприето е допълнителното обучение на персонала, ангажиран с качествения контрол във фирмата.

Сдружението за достъпна и качествена храна посочва, че от началото на годината платформата му има над 1 милион посетители, пише Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай