Лоши новини вгорчиха живота на туристите на юг от Бургас

Серия от инциденти и заплахи в събота развалиха настроението на летовниците

Лоши новини вгорчиха живота на туристите на юг от Бургас | StandartNews.com

Серия от инциденти и заплахи в събота развалиха настроението на летовниците от България и от чужбина, които са избрали южното ни Черноморие.

Първо стана ясно, че специализирани екипи от състава на Военноморските сили са реагирали на два сигнала за открити невзривени боеприпаси по бреговата ивица и предприемат действия по обезвреждането им.

Днес в Министерството на отбраната е постъпило искане за изпращане на специализиран екип за обезвреждане на боеприпаси по сигнал от МВР за открит пластмасов предмет на Централния плаж на град Царево, област Бургас, на няколко метра навътре във водата, който наподобява противопехотна мина. Районът е отцепен от служители на МВР. Утре сутринта на място ще действат военнослужещи от военното формирование 32 140, които ще извършат разузнаване и, ако се налага – последващи действия за обезвреждане на боеприпаса.

Този следобед е подаден сигнал и за открит предмет на плаж Вромос, област Бургас, на сушата, който наподобява противопехотна или противотанкова мина. По заповед на командира на ВМС на място са били изпратени двама военнослужещи с един автомобил от Военноморската база в Атия, които са извършили разузнаване. Намереният предмет е противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност.

Към края на деня заведение пламна на централния плаж в Китен. Според очевидци инцидентът е станал в бар, който се намира край последния пост. По всяка вероятност огънят е тръгнал от кухнята, като от там са се чули и взривове от газови бутилки. При инцидента няма пострадали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай