Линейките и с камери

Линейките и с камери | StandartNews.com

Записите показват нарушенията на спешните водачи

Камери ще записват работата на докторите в линейките. Това е новата идея на временния директор на Спешна помощ в София д-р Александър Златанов. Целта е да се дисциплинират медиците и шофьорите, за да си вършат работата по-добре.

Камери в момента са монтирани само в три линейки, съобщиха по News7. Ако се намали рискът от катастрофи обаче, подобни устройства ще се сложат и в останалите коли.

Видеонаблюдението ще показва дали шофьорът нарушава правилата по пътя и за колко време стигат до адреса. Камерите ще работят, докато линейката се движи. Те ще могат да записват до 7,5 часа или цялата смяна на един шофьор. Записите ще се преглеждат и анализират, за да се набележат мерки за по-бързо и безопасно придвижване на спешните коли. Първите три устройства са дарени от автомобилния състезател Иван Шопов. Самите водачи обаче не са много радостни от монтирането на устройствата. Камерата само ще ме притеснява, казва Красимир Николов, в чиято линейка се намира едно от трите устройства.

Видеонаблюдението не е единствената идея на д-р Златанов за намаляване на риска от катастрофи. При последния инцидент с линейка в столицата той каза, че ще изготви и карта на опасните кръстовища. Освен това ще проведе курсове сред шофьорите как да избягват проблемите при прекосяването им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай