Линейки по бензиностанциите в столицата за Гергьовден

Линейки по бензиностанциите в столицата за Гергьовден | StandartNews.com

София. Линейки ще бъдат разположени на бензиностанциите в столицата. Освен дежурните екипи, ще има и общински. Това съобщи заместник-кметът на Столична община с ресор здравеопазване проф. Стоян Тонев. Той уточни, че колите ще бъдат разположени от първи до шести май, когато почиваме за Гергьовден.

Практиката с линейките може да се въведе до месец, след като бъде изпробвана, каза още Тонев и уточни, че системата ще се подобрява в движение.

В София върви гигантско строителство, което е положителен момент, но затруднява движението. За да разпределим линейките, така че да можем да съкратим тези 20 минути, които са златните 20 минути за пристигане на екипите на Спешна помощ, това е един от вариантите - линейки да бъдат разположени на бензиностанциите, каза Тонев. И уточни, че системата е взаимствана от Холандия, където зареждат линейките с бензин безплатно.

Бензиностанциите са добро решение за подобряване ефективността на спешна помощ, защото те могат да покрият много райони и особено сега, когато в столицата протичат толкова ремонти, изтъкна проф. Тонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай