Лекарите настояват за освобождаване на д-р Пламен Цеков

Лекарите настояват за освобождаване на д-р Пламен Цеков    | StandartNews.com

София. „Желаем освобождаването на д-р Пламен Цеков от поста управител на НЗОК". Това заяви д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз в предаването „Неделя 150" по БНР. Той коментира, че демонополизацията на Здравната каса може да стане в рамките на няколко години. „Винаги ще се намерят хора, които да работят с цялата медицинска общност", обясни Райчинов.

"Общо над 2 млрд. лв. са взетите от осигуровките, но доколкото разбрахме, тези пари отдавна ги няма. Би трябвало хората да знаят къде и защо са отишли парите, които са си внесли за здраве. Да не говорим за надсъбраните в последната година пари, 40 милиона лв. потънаха незнайно къде", коментира още Райчинов.

Председателят на Български лекарски съюз обясни, че пушенето на обществени места и заведения няма да спре със „силови мерки".

Д-р Райчинов каза още, че промените в Спешната помощ трябва да бъдат приоритет. Той припомни, че новият министър на здравеопазването Таня Андреева бе гост на лекарския събор, който приключва днес. "Говори се за 300 милиона лв., които да гарантират дейността на Спешната помощ. Да се започне от Спешната помощ, тъй като това е най-важното звено, свързващо е и трябва да работи добре", завърши д-р Цветан Райчинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай