Лекар получава бъбрек от брат си

Лекар получава бъбрек от брат си | StandartNews.com

Д-р Деянов идва болен да се грижи за нас, благодарни са пациентите му

Бъбрек от брат си ще получи 50-годишен лекар от родопското село Арда. Д-р Алекси Деянов вече 9 години е на хемодиализа, но не спира да се грижи за пациентите си. Освен хората в селото, където живее, той лекува болни от Могилица и съседните махали.

Джипито през ден е на хемодиализа, но това не му пречи безотказно да обслужва всичките 550 души, независимо дали са осигурени или не. "Идва болен, за да лекува нас. На разположение е по всяко време и му личи, че обича работата си и хората", казват пациентите за джипито си. Операцията по трансплантация е планувана през декември в Александровска болница в София. В знак на благодарност за отговорността му към Хипократовата клетва през 2009 г. неговите пациенти подеха благотворителна инициатива за събиране на средства. Повечето от тях са дали средства за трансплантацията - кой колкото имал, а в акцията се включиха и организации, институции и фирми. Със събраните 40 000 лв. д-р Деянов ще успее да си направи операцията, а докато тече процедурата, пациентите му ще поеме д-р Снежана Бакърова от близкото село Смилян.

"Мисля, че тези пари ще стигнат. Не съм спрял да работя през годините, откакто се разболях. Сега се надявам трансплантацията да е успешна и да се върна при пациентите си след нея", коментира д-р Деянов, който преди 5 години стана лекар на годината и достоен гражданин на Смолян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай