Легендарен антимафиот попиля Живко Коцев. Безмилостен коментар

По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал, каза Кирил Радев

Легендарен антимафиот попиля Живко Коцев. Безмилостен коментар | StandartNews.com

„По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал. Изумен съм, не може да не си даде сметка с какви хора се вижда, на какви рождени дни ходи и подаръците, които получава. Не е нормално това”. Това заяви о.р. ген. Кирил Радев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS по повод снимките и приятелството на главния секретар на МВР Живко Коцев.

ВИЖ ОЩЕ: Тик-так! Живко Коцев приключи "Промяната"

Отношенията, което е имал с тези хора, излизат извън рамките на поведението на човек, който е на този пост, каза Радев по адрес на Коцев. „За времето, за което управляваха, не се научиха да управляват, нито да крадат както трябва”, каза иронично легендарният антимафиот.

Изключено е главен секретар да участва в антикорупционна операция. Той трябва да координира дейността в МВР, не му е работа да извършва оперативна работа, поясни Радев.

„Главният секретар в МВР стана жертва, включително и на своя начин на мислене и на действие и като главен секретар, и като човек. Ще си отиде  дамгосан със съмнението за корупция. Най-големият проблем са нарушените принципи на държавно управление”. Тревожен фактът, че премиерът Николай Денков не знае какво се случва в МВР, коментира експертът. Противоречията и липсата на доверие между министъра и главния секретар на МВР е пагубен за ведомството. От там ще дойдат и щетите, категоричен е ген. Кирил Радев. Според него, това показва, че управлението на държавата е забатачено.

Относно снимките с участието на бившия главен секретар на вътрешното министерство Живко Коцев експертът изтъкна, че е нужно да се разбере дали става дума за постановка или той наистина участва в такава схема.

„Където има власт и пари, винаги има корупция. В такава среда се раждат и типове като Паскал”, обясни антимафиотът. По думите му контрабандата не е еднократен акт.

Кирил Радев оспори и изтъквания успех на бившата шефка на Митниците Петя Банкова със заловената пратка наркотици. Според него това е станало вероятно по сигнал на партньорски служби и операцията просто е изпълнена тук. Припомняме, ген. Кирил Радев е начело на антимафиотите именно по времето на първата и изглежда единствена операция срещу митичния Паскал.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай