Лавина от гняв срещу Максим Генчев. Жлъчни вицове

Мрежата настръхна срещу филма за Ботев

Лавина от гняв срещу Максим Генчев. Жлъчни вицове | StandartNews.com

Лавина от гняв се изля върху главата на режисьора Максим Генчев заради филма му "Ботев". Снощи по БНТ беше излъчена телевизионната премиера на продукцията. Тя е създадена с партньорството на обществената телевизия, въпреки че започва като "crowdfunding" кампания с подкрепата на община Калофер. В лентата дори участва кмета на Калофер Румен Стоянов. С финалните надписи мрежата завря от унищожителна критика.

Вече е ясно кой уби Ботев - Максим Генчев, написа във Фейсбук журналистката Веселина Седларска.

Режисьорът, който неведнъж е печелил конкурси на БНТ, реагира на вълната от критики във Фейсбук: "благодаря на 1000000 зрители на Ботев по БНТ! Нека всеки докоснат да предава на децата си искрата Родолюбие!!!" (бел.ред. - оригиналният правопис е запазен).

Проф. Александър Кьосев написа: "Колко хубаво, че не се налага да гледам филма за Ботев... все едно, че съм го гледал вече. А по разнищването на неговия кич цялата работа беше вече свършена от фейсбук приятели. Остава ми да кажа: обществената медия БНТ подкрепя патрЕотичната естетика и идеология с парите на данъкоплатците. А данъкоплатците са поканени да вярват, че това е родолюбие."

Комедийният профил във Фейсбук, кръстен "Жената на Данчо полицая", също публикува коментар по темата:

"Ще си позволява да сравня самия Генчев с един велик негов колега, на който вероятно е голям фен - Сидхарт Сенгупта. Той е режисирал индийския супер хит "Малката булка", откъдето явно Генчев се вдъхновява за шедьоврите си. И там погледите са дълги и дълбоки, и там мълчанието казва всичко, което зрителят трябва да знае, и там актьорската игра е на такава висота, до каквато не може да се доближи нито един друг филм."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай