Ласкин в изкуствена кома, търсят донор

Лекари във ВМА се борят за живота на актьора, който остава в критично състояние

Ласкин в изкуствена кома, търсят донор | StandartNews.com

Актьорът Иван Ласкин продължава да е в много тежко състояние заради чернодробна недостатъчност. Той е поставен в изкуствена кома от лекарите във ВМА, а в момента спешно се търси донор.  Към момента медиците се въздържат да дават прогнози за изхода от лечението. Лекарите са лаконични, тъй като близките на Ласкин не желаят много да се шуми с подробности по случая.

"Състоянието му е много тежко и спешно се налага трансплантация на черен дроб, за да може новият орган да осигури нормалното функциониране на организма", пише "България днес".
"Разговаряхме доста пъти, докато лежеше в "Пирогов". Вдъхнах му сили и кураж да се бори, по мъжки. Вярвам, че лекарите ще се справят във ВМА и скоро ще бъде на крака", споделя пред изданието Христо Мутафчиев.

 Директорът на Народния театър Мариус Донкин по-рано пък залепи на таблото за съобщения призив да се дари кръв за Ласкин във ВМА. Впоследствие от здравното заведение обявиха, че за момента няма такава нужда

 48-годишният Иван Ласкин е постъпил преди дни спешно в "Пирогов" заради силни болки. Впоследствие е прехвърлен във ВМА. Съвсем наскоро актьорът изкара дълъг престой в столичната Втора градска болница.заради напредналото чернодробно заболяване. 


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай