Вторник,

Култов Мангъров: Протестите убиват вируса

От: Редактор -
A
A
A

Доц.Атанас Мангъров направи поредно си любопитно изявление, свързано с епидемията от коронавирус. 

Събирането на хората по площадите е много положително от гледна точка на коронавируса.

Причината е, че по протестите са предимно млади и здрави хора и именно те трябва да се сблъскат със заразата, повечето да я изкарат безсимптомно, за да изчезне тя. Протестите са български вариант на шведския модел, категоричен бе пред Дарик радио инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Той констатира, че от април досега съотношението между направени тестове и положителни за коронавирус проби е едно и също.

Това по думите на Мангъров още веднъж доказва, че карантината е била напълно безсмислена. Инфекционистът посочи още, че именно чрез сблъскването на първия коронавирус с младите хора преди 18 години е довело до неговото изчезване, въпреки че според Мангъров той е бил по-смъртоносен от настоящия.

„От април досега е едно и също. На 100 теста положителни са между 3 и 7. Това показва, че карантината е абсолютно безсмислена. Беше Великден, чакахме след това камиони с трупове.

Беше Гергьовден, чакахме отново. Имаше мач, 12 000 на стадиона, чувалите пак артисаха. Сега вече в продължение на седмица се прегръщаме по площадите – пак същата работа.

И събирането на площадите е много положително, това е български вариант на шведския модел. По площадите са млади, здрави и силни хора, те трябва да се срещнат с вируса и да го прекарат в огромната си част от случаите безсимптомно.

Това нещо докато не мине през съответната критична маса от населението, няма да се спре,” допълни инфекционистът.

„Заради това безумно правене на тестове, нас вече започнаха да ни гледат като мръсни и болни източноевропейци. Виждате какво казват гърците – ние ги заразяваме...

Няма как да бъде истина това, изобщо не е вярно. Вирусът в един момент ще изчезне. Много ми се искаше да се случи в началото на лятото, не се случи, но рано или късно ще се случи,” завърши доц. Атанас Мангъров.


 

Коментари

Сортирай по: Новите първо
Аватар на автора

Марко Тотев

Брой тестове = брой хора със симптоми (потенциално болни) + брой контактни на болни, следователно броя тестове е пропорционален (линейно зависим) на броя болни. Съотношението между линейно зависими стойности е константа и не носи никаква статистическа информация. Или казано по друг начин: колкото повече болни има толкова повече тестове се правят, а не е обратното! Не може да си доцент и да не знаеш това...

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички