Кулата и Капитан Петко Войвода отворени денонощно

Решението е взето от гръцките власти, посочват от МВнР.

Кулата и Капитан Петко Войвода отворени денонощно | StandartNews.com

Отварят на ГКПП "Капитан Петко Войвода - Орменион" за пътнически превоз. От днес, 14 май 2021 г. граничният пункт ще работи 24 часа в денонощието. Също денонощно вече ще работи и ГКПП "Кулата - Промахон", който досега не пропускаше пътници в часовия диапазон между 23:00 ч. и 7:00 ч. Решението е взето от гръцките власти, посочват от МВнР.

При влизане в Гърция от днес ГКПП "Маказа - Нимфея" е отворен само за лекотоварни автомобили до 3,5 т.

По информация на българското посолство в Атина и генералното консулство в Солун при планиране на пътуване до Гърция гражданите следва да отчитат забраната за движение в страната. Тя е в интервала от 00:30 ч. до 5:00 ч.

От днес в Гърция отпаднаха редица мерки - например задължението за изпращане на SMS или декларация при придвижване. Разрешава се отново и движението от област в област.

Отворени са организираните плажове и увеселителните и тематични паркове, както и откритите масти на заведенията (ресторанти, закусвални, кафенета). В заведенията не е разрешено пускането на музика. Кафенетата и ресторантите в хотелите работят и в закритите си части, но само за обслужване на клиентите на хотела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай