Кратки дъждове ще придружават топлото юнско време

Максималните температури ще са между 23° и 28°

Кратки дъждове ще придружават топлото юнско време | StandartNews.com

Облачността ще е по-често значителна, като ще има и краткотрайни валежи от дъжд. На повече места, в отделни райони - по-интензивни и придружени с гръмотевици, ще са в часовете около и след обяд. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде над източните райони. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на отделни места в следобедните часове краткотрайно ще превали. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Максимални температури между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, сутринта по най-високите върхове на Рила и Пирин примесен със сняг. Около и след обяд в отделни райони ще прегърми. Ще духа слаб запад-югозападен, в масивите от Източна България – умерен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.

През следващите три дни повече слънце ще има в часовете преди обяд и над източните райони. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в Западна и Централна България, ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай