Петък,

Кранове от Румъния за цистерните в Хитрино

От: Администратор -
A
A
A

"През нощта продължиха интензивните действия на пожарникари и спасители и газовици. Вчера през целия ден само една цистерна успяхме да подготвим. През нощта четири. Извънредно допуснахме нощни действия". Това коментира главен комисар Николов. По думите му продължават интензивните работи по претоварването на пропанола.

"За целта ще дойдат допълнителни помпи, компресори, кранове, включително от съседна Румъния. Преценихме, че е по -близо от Букурещ да дойдат, отколкото от София", обясни директорът на ГД ПБЗН. Той отчете, че от НКЖИ са в Хитрино.

"Лично техният директор ги ръководи. Започваме работа по премахване на контактната мрежа, която представлява риск за сегашните работи, за нашите неща. Докарваме чакъл, ще правим подходи, за да могат екипите, крановете, платформите да имат достъп до вагоните", посочи гл. комисар Николов. Той обърна внимание, че рискът в Хитрино не е намалял.

"Напротив, цистерните, които са изправени ще бъдат сравнително безопасно разтоварени, но тези ,които са повредени и са в легнало състояние изискват малко повече време, поради което не мога да кажа кога ще приключим", допълни той. Според него организацията на фирмата, отговорна за тези дейности по разтоварването е много по-добра сега, отколкото през първия ден.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички