Костадинов налива масло в скандала с Франция

В какво го обвиняват от френското посолство

Костадинов налива масло в скандала с Франция | StandartNews.com

 Костадин Костадинов забърка България в скандал с Франция.

След финала на Световното първенство по футбол лидерът на сочената като антиевропейска и проруска партия "Възраждане" написа:

"Радвам се, че вчера на финала на световното първенство по футбол европейският отбор спечели купата! И да, знам на кой континент се намира Аржентина:)"

Коментарът му, разбира се, привлече хиляди лайкове и бе оставен без последствия от модераторите, въпреки откровено расисткия намек него за футболистите в отбора на Франция.

Франция, която е вторият най-голям финансов донор на ЕС с над 30 милиарда долара годишно, обаче реагира.

За реакцията "се похвали" самият Костадинов.

"Посолството изразява дълбокото си възмущение от думите на г-н Костадинов във Фейсбук, визирайки отбора на Франция.

Бихме искали да припомним, че френската нация се състои от френски граждани, които са абсолютно равни по права и задължения, без каквото и да е разграничение по произход, религия и пол. „

От партията на Костадинов обаче не видяха расизъм в думите му и обвиниха Франция в намеса във вътрешните ни работи.

Ето какво пише Костадинов: 

"От френското посолство ни изпратиха любезно писмо, с което изразяват възмущението си от моя публикация във фейсбук. Ние им изпратихме любезен отговор, с който изразихме възмущението си от поредната френска намеса във вътрешните ни работи. Може да прочетете двете писма, приложил съм ги, за да не ги преразказвам:)

В крайна сметка някак си останах с усещането, че участвам в своебразно повторение на класическия исторически пример "казаци пишат писмо на султана"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай