Кошмар дебне София! Фандъкова е на нокти

Коя е причината за напрежението

Кошмар дебне София! Фандъкова е на нокти | StandartNews.com

Сериозна опасност дебне столицата в следващото денонощие.

Кметът на София Йорданка Фандъкова нареди постоянно наблюдение на речните нива, общинските язовири и почистване на дъждоприемни шахти във връзка с очакваните сериозни валежи в столицата.

От Столична община посочиха, че ще се наблюдават нивата на реките и общинските язовирите – Мрамор, Мърчаево, Суходол 2, Иваняне 2, Обреща - 1 и 2 и Братинска. Към момента речните нива са в норма и е осигурена нормална проводимост на водните количества, няма опасност от разливи. 

Аварийните екипи на Столична община имат готовност да реагират на сигнали и извършват обходи на терен, казаха от общината и допълват, че районите трябва да проверят състоянието на речните дерета на съответната територия. Екипите на Столичен инспекторат контролират фирмите, отговорни за почистването на улици и булеварди, както и на дъждоприемните шахти.

През следващото денонощие, под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт, по който ще се формира и приземен циклон, времето ще е динамично. През нощта над по-голямата част от страната ще се заоблачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай