Комисията на Европарламента отхвърли компромиса на превозвачите ни

Преди минути стана ясно, че транспортна комисия на Европарламента е отхвърлила компромиса, поискан от българските превозвачи

Комисията на Европарламента отхвърли компромиса на превозвачите ни | StandartNews.com

Започна протестът на превозвачите срещу пакета "Мобилност" в Брюксел, който Канал 3 излъчва  НА ЖИВО . Българските превозвачи настояват за отхвърлянето им. Те са подкрепени и от колегите си от Румъния. 

Сред основните искания на протестиращите е да отпадне забраната за прекарване на 45-часовата почивка на водачите в кабината на камионите. От бранша настояват още шофьорите да бъдат извадени от Общата наредба за командироване на работници в чужбина, тъй като техният труд е различен от този на всички останали командировани работници.

Преди минути стана ясно, че транспортна комисия на Европарламента е отхвърлила компромиса, поискан от българските превозвачи, предаде кореспондентът на Канал 3 в Брюксел Димитър Драганов. 

На площад „Люксембург“ българските превозвачи настояват за отхвърляне на пакета „Макрон“. Те са подкрепени от свои колеги от Румъния. Двете страни заедно с Литва, Полша, Словения, Унгария и Хърватия се обединиха в декларация срещу мерките в пакета. Протестът е мирен, не се предвижда затваряне или блокиране на улици. Част от протестиращите дойдоха от България, други от райони около белгийската столица. Близо до протеста са разположени 10 тежкотоварни камиона, колкото са разрешили белгийските власти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай