Понеделник,

КНСБ поиска 15% индексация за всички доходи

От: Стандарт -
КНСБ поиска 15% индексация за всички доходи
A
A
A

Пламен Димитров от КНСБ обяви, че синдикатите искат компенсация на всички доходи с 15%. Като причина за това Димитров посочи, че НОИ дава 7.3% инфлация, която може да надвиши 8% за декември.

"Човек няма да стане кой знае колко богат. Очаквам официалната инфлация да бъде 5-6%, която правителството да заложи  в бюджета. Което означава, че тя ще бъде по-голяма върху потребителската кошница. Затова ние искаме 750 лв. минимална заплата, която ще включва тези 15%”, коментира Димитров.

Той обяви, че с 30% е по-малка покупателната способност на работещ на минимална работна заплата у нас в сравнение с Румъния.

Според синдикатите, пенсионният модел, който беше създаден през миналата година с добавките към пенсиите, е абсолютна грешка.

"Това е плод на действията на всички политици взети заедно и разрушава пенсионния модел. Трябва да влезем в нормалното действие на пенсионната система. Швейцарското правило е минимум" заяви Пламен Димитров.

Според него, би било по-добре през Агенцията за социално подпомагане да се дадат добавки на пенсионерите, близки до прага на бедността: “Смятам, че пенсиите и добавките трябва да се разделят много ясно”.

 

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички