Кмет се оплака от охранителката на Деси Радева

Георги Мараджиев още през август подал сигнал за агресивно поведение на Елисавета Толева

Кмет се оплака от охранителката на Деси Радева | StandartNews.com

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев  се оплака от агресивното поведение на служителката на НСО Елисавета Толева, която в момента според него охранява съпругата на президента Десислава Радева. Това става ясно от отвореното писмо, което местният управник е изпратил до началника на Националната служба за охрана, пише trafficnews.bg.  Според Мараджиев още през август е сигнализирал службата, че Толева се е държала недопустимо агресивно. Тогава пристигнала проверка от НСО по подадения от него сигнал, но всички било покрито. Мараджиев останал силно възмутен, след като от разпространения клип за пътния инцидент в София с мерцедеса на Десислава Радев миналия ден, той разпознал същата служителка на НСО. "Мислех, че са я уволнили, тази жена е загубила чувство за реалност, опасна е за президентското семейство", казва Мараджиев. Според него, ако през август НСО е походило сериозно и отговорно към сигнала, който е подал, инцидентът от миналия ден е нямало да се случи.

Ето и пълния текст от писмото на кмета на Стамболийски:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАЧАЛНИКА НА НСО ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ДАНЧО ДЯКОВ:

Господин Генерал,
Снощи по новините на Нова телевизия беше излъчен материал, в който ясно се виждаше как Ваша служителка с агресивно поведение взе инициативата, а служителят на КАТ, с който тя се разправяше, стоеше и не вярваше какво се случва. Изключително съм благодарен на Богдан Асенов за достойното поведение и за това, че без страх застана пред камерите и зае достойна гражданска позиция. Всички видяхме охранителката – доста буйна, с агресивно поведение, с крясъци към пътния полицай.

Господин Генерал, още на 3 август 2018 година аз лично подадох сигнал до Вас за подобно поведение на Ваш служител – Елисавета Толева. Ако не се лъжа, това е същата охранителка, заснета и на клипа. Тя е охрана на г-жа Радева. Тогава Вашият заместник Емил Тонев изпрати в Стамболийски екип от четирима души, които да направят разследване на агресивното поведение на Вашия служител. Тогава бях достатъчно ясен, че не търся известност и медийни изяви. Аз съм достатъчно известен с това, което съм постигнал досега. Възмутен бях, че обект на заплахи от страна на Вашия служител Елисавета Толева бяха хора, които през целия си съзнателен живот са се стремили да постигнат мечтите си тук в България, а не да емигрират и да сбъднат американската си мечта на някое друго място по света. Отговорът, който получих от Вас след проверката, беше че НСО ще предприеме необходимите действия по случая, нищо повече. Преглътнах всичко това, а отговорът изхвърлих в кошчето за боклук.

Господин Генерал, при този случай се надявам отговорът да не бъде същият! Ако още тогава този служител бе уволнен, нямаше да има втори, а дано не и трети подобен случай. Аз така и не разбрах, дали г-жа Радева знае какви хора има до себе си. Знае ли господин Президентът и спокоен ли е за здравето на своята съпруга след тези случаи на агресия. Мълчах досега, защото уважавам много президентската институция, мълчах, защото смятах този сигнал да не достига до медиите, за да не злепоставя НСО и Президентството. Аз мислех, че тази служителка вече е далеч от президентското семейство, но явно мерки не са взети, явно нещо по-страшно трябва да се случи, за да спрем агресията.

Господин Генерал, последното изречение от моя сигнал от 3-ти август е: Смятам, че има върху какво да се работи по този мой сигнал. Последното ми изречение днес е: Вече няма какво да се работи по тези сигнали. Просто има една думичка – уволнение. Тогава, когато 18 години си в системата на НСО и си се самозабравил, време е да се върнеш в 1-ви клас, да започнеш отначало и да разбереш, че животът навън е друг. Тук, където сме ние, има правила и закони и не се правим на екшън герои, защото законът е един за всички. Предварително Ви благодаря, защото съм убеден, че този път няма да оставите случая без разрешение.
С уважение: Георги Мараджиев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай