Хладно и ветровито. Кога лятото се връща?

Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса

Хладно и ветровито. Кога лятото се връща? | StandartNews.com

Хладно и ветровито започна денят на 23 септември 2021 г. След обяд над западните райони облачността ще намалява до слънчево време, а до вечерта и над централните и източните части на страната ще се изясни. Ще е ветровито, с предимно умерен северозападен вятър. Времето ще е хладно, с преобладаващи минимални температури между 5 и 10 градуса, максимални - между 16 и 21 градуса.

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. До сутринта повишена вероятност за валежи има в крайните южни райони, през останалата част от деня ще е без валежи. Вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите - 2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна, ще е и мъгливо и на изолирани места ще превали. По-късно през деня над масивите в Западна България облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и на изток ще се изясни. Ще остане ветровито, с умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Кога времето ще се затопли? От петък започва промяната, съобщиха синоптиците от НИХМ.

През нощта срещу петък вятърът временно ще се смени със запад-югозападен и ще започне бързо затопляне. В петък ще има разкъсана висока облачност, ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса. В събота вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат още. Очакват се даже летните 30 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай