Каракачанов: Няма да наричам моята внучка „то“

Така той коментира премахването на “полово обвързаните местоимения”

Каракачанов: Няма да наричам моята внучка „то“ | StandartNews.com

„Няма сила, която да ме накара да наричам моята внучка „то“, за мен тя е моето момиче, защото е от женски пол!“

Това написа във Фейсбук вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, като уточни, че това е коментарът му пред радио К2 спрямо намерението на председателя на американския Конгрес Нанси Пелоси да премахне “полово обвързаните местоимения”.

"А това, че някой някъде иска да прави експерименти и да възпитава децата не с традиционното отношение към родителите...

Извинявайте, но ние не живеем в някакъв съветски концлагер, където хората нямат пол, нямат имена, нямат етнос и религия, а са със затворнически номера!

Ние не сме в хитлеристки или съветски концлагер! За мен моята внучка ще бъде моето момиче, защото тя е момиче по рождение!

За мен моята дъщеря ще бъде моето момиче, защото аз съм я отгледал като момиче и тя се е проявила като жена, раждайки ми внучка!", пише още Каракачанов.

Така той коментира намерението на председателя на американския Конгрес Нанси Пелоси да премахне “полово обвързаните местоимения”

Той, тя, баща и майка - тези думи в 117-ия конгрес няма да се използват, ако бъде одобрен новият правилник на Камарата на представителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай