Кантарджиев с изповед за тежка криза. Нагазва ли в политиката

Всички ваксини са много ефективни, категоричен бе професорът

Кантарджиев с изповед за тежка криза. Нагазва ли в политиката | StandartNews.com

Изповед за тежка здравословна криза по време на най-страшните месеци на пандемията миналата година направи проф. Тодор Кангарджиев в интервю за бТВ. Синът му, именитият дерматолог от ВМА доц. Весел Кантарджиев, разкри, че най-много се е тревожил за баща си, когато той по 24 часа не се прибирал, за да е на първа линия в битката с коронавируса. В същото време обаче той е имал хематологично заболяване, прекарал е 18 химиотерапии и дейността му по това време е била изключително рискова за него.

Такива неща не се казват, отговори Кантарджиев на въпроса защо не е съобщил на обществото какво му е. „С химиотерапиите и здравословните проблеми, които имах, не мислех за себе си, а за хората. То се знае какво щеше да се случи с мен, ако тогава се бях заразил с короннавирус“, каза проф. Кантарджиев.

„Аз в целия си съзнателен живот се готвех за този момент – когато се наложи да съм полезен на хората. Мисля, че направих нещо значимо“, заяви проф. Тодор Кантарджиев по повод на участието си в Националния оперативен щаб срещу COVID-19.

„Не, не бих нагазил в политиката. Защото имам име, което съхранявам от години и не мога да го причиня на семейството ми - да ме окалят или да направя политически грешки. Не бива да дружиш с идиоти и да правиш грешки“, сподели още проф. Тодор Кантарджиев в „120 минути“.

Според него, докато други народи са се обединили пред опасността от коронавируса, българите са се разединили.

„Такива глупости се изляха върху нас, че даже е грозно да си спомня човек. Най-трудното беше недоверието, което целеносочено се създаваше в хората – недоверие към медицината, към експертите. Мисля, че тази тенденция продължи и в момента пак е така“, каза Кантарджиев.

"Две са направленията на създавачите – едните, които с говорене на противното, искаха да станат много популярни. Един неизвестен доктор, който казваше, че „Кантарджиев говори глупости“, на няколко пъти се опита да стане депутат, но не стана първия път. Другата чат –пиари неправилно посъветваха политиците да заложат на страховете и недоверието в мерките“, подчерта професорът.

„Омръзнах на някои хора, а други започнаха да не ме обичат, защото не си променям изказванията за коронавируса от дълго време“,  сподели бившият шеф на НЦЗПБ и отново заяви, че „броят на умрелите от COVID рязко намалява, когато има повече ваксинирани. Всички ваксини – не само тези срещу COVID, показаха, че са много ефективни, подчерта експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай