Камерите започват да мерят средната скорост

Системата ще проверява и за наличие на сключена гражданска отговорност, каза гл.комисар Христо Терзийски

Камерите започват да мерят средната скорост | StandartNews.com

Камерите по пътищата до няколко седмици ще започнат да снимат за средна скорост на пътя. Така шофьорите няма да отърват глобата като намаляват скоростта на местата, където знаят, че има снимачки. 

Стационарните камери не са решение. Когато има отсечка със средна скорост, ефектът ще бъде много по-голям, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

”В момента имаме две изградени отсечки за мерене на средна скорост, изградени са и функционират, но въпрос на три-четири седмици е да получим лиценз от Българския институт по метеорология за стандартизиране на самите измервателни уреди”, каза гл.комисар Христо Терзийски, който обясни, че в момента средната скорост се мери на магистрала Люлин и на участък между Пловдив и Карлово.

Системата освен, че ще мери средната скорост, ще проверява и за наличие на сключена гражданска отговорност, каза още той.

Работим по още две отсечки – на пътя Русе-Бяла, а другата е в района на село Микре. Знаете там колко често стават пътно-транспортни произшествия, уточни Терзийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай