Камен Донев: Политиците са бебета

В българската политика няма изключителни хора, твърди актьорът режисьор

Камен Донев: Политиците са бебета | StandartNews.com

Камен Донев гостува за трети път в предаването „120 минути“ - малко след като навърши 50 и в навечерието на премиерата на новия си моноспектакъл „Възгледите на един учител за силата на словото“. „Много е приятно на 50. Рожденият ден беше много вълнуващ. Получих много поздравления, икони, златен кръст, все неща, свързани с духа. Особено е чувството, когато виждаш, че някой мисли за теб. Поздравите не бяха помпозни, а естествени“,  призна актьорът. Той сподели, че подготовката на новия проект върви добре, но и се притеснява, защото от 8 години не е правил нов моноспектакъл. Премирата ще бъде на 2 и 3 юни в Античния театър в Пловдив.

„Словото е нещо, което прегръща човека срещу теб. За мен то е парапет, мост, брод, по който да вървя в живота. За съжаление, рядко го използваме за утеха“, категоричен е Камен. Той коментира, че хората не са лоши, но сякаш се радват, когато са лоши. Преобладава непукизмът и криворазбраното усещане за радост от живота. 

„Човек не се обръща към себе си, а гледа само другите. Затова българите не се развиваме. Съвременният човек се страхува от интелектуално усилие, страхува се да остане сам със себе си. Ние само имитираме бързина и заетост. Глупаците, които дрифтят из София, нямат работа, за никъде не бързат“, твърди актьорът. Според него в българската политика няма изключителни хора. Повечето са бебета, с които няма за какво да си говори. „Един от малкото, с които ми е приятно да си говоря, е Петър Стоянов“, не се колебае Камен. Той призна, че единствено родителите са му казвали Каменчо и му е много приятно, когато непознати хора на улицата се обърнат по този начин към него. „Казват го с любов. Спирам се и говоря с тях. Словото е начинът да продължиш да бъдеш човек". 

„Вярвам във всичко“, беше откровен  Донев, когато водещият Светослав Иванов му поднесе осветена икона на "Свети Мина" по случай юбилея му..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай