Събота,

Какво лято ще караме. Нова прогноза на Витанов

От: Редактор -
1985
Какво лято ще караме. Нова прогноза на Витанов
A
A
A

Смъртността от COVID полекичка спада, съобщи в своята кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 5 април 2022 г. професор Николай Витанов. Той добавя, че въпреки оптимистичните тенденции в битката срещу вируса, Омикрон е все още сред нас и е само наша отговорност да се пазим от него.

1. Базовото репродуктивно число днес е 0.87. Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива. Здравната система продължава да се разтоварва. Сценарият "Хари Селдън" продължава да е стабилен. А мерки практически няма. Което означава, че шейната е добре засилена надолу по склона.

2. Няма суперпожар. Ами няма, какво да правим сега. Няма."Хари Селдън" гаси дифузното разпространение. Както се и очакваше.

3. Да няма препълнени болници. Няма препълнени болници.Няма. Продължават да се освобождават легла, които се прехвърлят за други нужди. Няма хаос. Има си математически критерии, по които са намаляват леглата, и виждате, че намаляването върви гладко.

4. Да няма тотален локдаун. Няма. Няма и да има. "Хари Селдън" се справи отлично и тук. Това беше предварително обявено още през ноември миналата година, нали така.

5. Смъртността полекичка спада. Броят на дните, в които починалите ще са едноцифрено число, ще се увеличава.Това е заложено в "Хари Селдън".

7. И тъй - социалната системата се движи все още по предначертаната траектория от обявения ви преди месеци сценарий "Хари Селдън". Нещата са под контрол. Така ли е? Така е. Падат ли мерките в предвидените срокове - падат."Хари Селдън" си свърши работа.

8. Картите днес. По гръцката граница е спокойно. Новия вариант на Омикрона го няма. Държим така, гасим дифузното разпространение и после да се пробва да си го пали пак. Ако сме тарикати, няма да му се получи. Така е изчислен сценарият "Хари Селдън". Той си свърши работата. Но виждате, че по картата на риска още има червено и виолетово. Омикронът още не си е отишъл. Вече е ваша работа да се пазите. За което ви подказва и прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост. Има още път до лятното спокойствие. Но сме поели по него.

Войната няма да е кратка. Не е, както виждате, и това лесно можеше да се предвиди.

Руската групировка войски няма численост да обкръжи ефективно Киев. Руската групировка войски няма численост да държи цяла Украйна в окупирано състояние.

Поради което руските цели изначално са били други. Какви - завземане на Донбас и Източна Украйна, отрязване на достъпа на Украйна до море. Писах ви, че бойните действия около Киев са за парлама, писах ви, че преговорите са за парлама. Ето, виждате с очите си, така е. Очаквах, че основният театър на военните действия ще е в Южна и Източна Украйна. Ето, гледайте с очите си

 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com