Какво каза Доган за масовото плажуване на Росенец

Смята случая с Христо Иванов за провокация

Какво каза Доган за масовото плажуване на Росенец | StandartNews.com

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган се надява обявеното за днес  масово плажуване на брега на парк „Росенец” да не доведе до напрежение и сблъсъци. Той смята случая с Христо Иванов за провокация. Това е заявил Доган пред екип на бТВ, който е приел вчера. Доган е спокоен, защото се надява, че 30 години демокрация са научили нашето общество да спазва законите, правата и свободите.

ВИЖ ОЩЕ: Активисти на ДПС пристигнаха в „Росенец“

Първото нещо, което ще видят плажуващите, е българският флаг, който се вее на 6-метров пилон на пясъка. Вече е сложена преграда между частния имот и т.нар.плаж, чиято площ е около 200 кв.м.

Доган е показал на екипа на бТВ градината с рози, за които лично се грижи, биокраставиците и другите зеленчуци, които отглежда.

Пред Епицентър.бг Ахмед Доган заяви, че не е знаел за двете писма на шефа на НСО, с които Красимир Станчев иска охрана заедно с МО, МВР и Министерство на транспорта на сушата и на 500 м от акваторията около парка. Това почетният председател на ДПС разбрал, когато гръмнал скандалът, който костваше главата на шефа на НСО. Ако е бил предварително уведомен за намеренията на НСО, е щял да се противопостави, защото това ограничава неговата свобода.

За влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната д-р Доган смята, че не е особена гордост и че нищо няма да се промени, защото българският народ винаги търси месия да го спаси.

Територията, на която се намира базата на ДПС, е частна собственост. И за сградата, и за земята Доган е категоричен, че всичко е законно, закупено от пенсионния фонд на приватизирания Нефтохим. Междувременно активисти на ДПС от община Гърмен пристигнаха в парк „Росенец“ снощи и са настанени в почивна база на около километър от базата на ДПС, в която е почетният председател на Движението. Активисти на ДПС са пожелали да подкрепят Доган днес, когато Христо Иванов и партията му отново ще тръгнат към брега на парк „Росенец” с гумени лодки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай