Как да се опазим от пожари по празниците

Няколко съвета дават от полицията

Как да се опазим от пожари по празниците | StandartNews.com

От полицията ни дават няколко съвета как да избегнем инциденти по време на коледните и новогодишните празници.

За да се избегне риска от възникване на пожари, те препоръчват елхата да се постави на безопасно разстояние далеч от пердетата и други горими материали.

Не трябва децата да се оставят да палят сами бенгалски огън и свещи и да играят с тях около елхата.

От РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна напомнят, че памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими.

В случай че се използва електрическа украса, трябва да се провери техническото й състояние и изправността на електрическото захранване.

Пиротехническите изделия (фойерверки, пиратки, сигнални ракети, бенгалски огън и други средства) не трябва да се хвърлят безразборно.

От полицията посочват, че никога не трябва да се прави опит повторно да се запалят незадействали се пиротехнически изделия.

При напускане на жилищата си проверете изключени ли са всички електроуреди, напомнят още от РДПБЗН-Варна. По време на приготовленията за коледните и новогодишни трапези домакините не трябва да оставят без наблюдение включени готварските уреди.

Трябва да се провери изправността на електрическата инсталация.

Децата не бива да се оставят сами вкъщи.

Управителите на хотели, хижи или ресторанти трябва да са уверени в изправността на отоплителните уреди и електрическите инсталации, както и на уредите за ръчно пожарогасене. Евакуационните пътища да са освободени за преминаване, а изходите да са отключени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай