Изскочи легенда на прехода! Как ни побърка за козунаците

Синьо-червената Лияна Панделиева отново на фронта

Изскочи легенда на прехода! Как ни побърка за козунаците | StandartNews.com

Козунакът за 175 лева предизвиква истерия, защото някой може да го плати или защото твърде много хора не знаят как се прави козунак? Така започва поста си във фейсбук журналистката Лияна Панделиева, известна с драматичния си дуализъм, породен от любовта и къв СДС, и към БСП.

"То са клетви, то са възмущения. Добре де, влизате в супера и купувате козунак за 5 лева и теглите "една яка" на онези, дето наместо да купят 35 козунака и да ги ядат чак до края юни, ще платят споменатата сума. А ние дори още не сме чули офертата на госпожа Петкова, която вероятно ще го направи вегански Там каква ще е цената, направо не ми се мисли!

Рекох да сметна колко ще излезе моят, дето ще го връткам самичка! Брашно 2 кг, захар, олио, масло, прясно мляко, яйца, бадеми филирани, бадеми белени цели, два вида стафиди, 250 мл. амарето и съм вече на около 50 лв. за продукти. Ако добавя труд - да кажем 10 лв. на час, още 70 лева. И като сложим и тока, който не е само за печенето, а и за духалката, за да е възможно най-висока температурата в кухнята...

Но въпросът не е просто КАК е възможно цената на козунак да е 175 лева - вероятно го месят девици с гърди по изгрев, а други моми доят млякото за него и гонят кокошките по къра баш преди да почне месенето - а КОЙ, КОЙ ще го купи и колко са тези КОЙ, дето ще си позволят подобно разточителство.

Ма нидейти страда! Тези са такива некадърници, че в ужаса си колко нищо не могат да сътворят в кухнята, дори такива пари ще дадат, да не се изложат.

Затова от мен: маята прясна, млякото високомаслено, маслото - германско, от вечерта всички продукти на топло и от заранта почвайте месене и History Channel да налива знания - накрая е хем вкусно, хем още малко сме се образовали А печенето - на 160 градуса!

Айдеее, наслука майсторици на козунаците!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай