Събота,

ИТН върви към нови избори

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

„От много години насам това е най-представеният парламент и има много ентусиазъм от протестите. Много прилича на Великото народно събрание.“ Това заяви политическият анализатор Росен Карадимов в предаването "Още от деня" на БНТ.

"Въпреки многото упреци, този ентусиазъм носи известна романтика, връща представата за парламентаризма. Колкото повече се говори, толкова по-добре. България беше застинала в мълчание 10 години, затова този ентусиазъм е напълно естествен", обясни Карадимов.

"Заявлението на "Има такъв народ", че иска да бъде ремонтиран Изборният кодекс, показва, че е много вероятно да няма правителство и партията разчита да увеличи подкрепата си на следващи изобри и да въведе мажоритарния елемент. От днес имаме много ясна представа накъде се върви. За мен "Има такъв народ" върви твърдо към нови парламентарни избори", коментира анализаторът.

"От друга страна, проучванията показват, че хората не са склонни да има нови избори. Тогава въпросът е кой ще поеме отговорността за това, че няма да има правителство", коментира още Росен Карадимов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички